Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
6 szelet sertéstarja, 2 db kis fej karfiol, 15 dkg szeletelt bacon, 10 dkg füstölt sajt, 4 db tejföl (2 dl-es), 5 dkg zsír, 2-4 evőkanál liszt, 1 db erőleves kocka, mustár, 1 dl fehérbor (rizling), petrezselyemzöld, só, bors, őrölt kömény, vegeta |
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd belisztezzük és forró zsírban mindkét oldalát hirtelen kisütjük (3-4 perc oldalanként). Ezután a hússzeleteket vékonyan bemustározzuk, és egy tepsibe tesszük, ráöntve a sütéskor keletkezett zsírt. A karfiolokat rózsáira szedve vegetás-leveskockás vízben megfőzzük, csak annyira hogy ne essenek szét. A tejfölöket sóval, borssal, köménymaggal ízesítve kikeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tepsiben elhelyezett húsokat beterítjük a baconszalonnával, aláöntjük a fehérbort, a lecsepegtetett karfiollal egyenletesen befedjük és leöntjük a tejfölös öntettel. Előmelegített sütőben sütjük kb. egy órát. Ekkor kivesszük és ráreszeljük a füstölt sajtot, és visszatéve aranybarnára pirítjuk. Mi párolt rizzsel tálaltuk, a savanyúság ecetes paprika volt. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|