recept: Dubarry szelet Imre szerint, Kifőzde
Dubarry szelet Imre szerint
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6 szelet sertéstarja,
2 db kis fej karfiol,
15 dkg szeletelt bacon,
10 dkg füstölt sajt,
4 db tejföl (2 dl-es),
5 dkg zsír,
2-4 evőkanál liszt,
1 db erőleves kocka,
mustár,
1 dl fehérbor (rizling),
petrezselyemzöld,
só, bors, őrölt kömény, vegeta



A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd belisztezzük és forró zsírban mindkét oldalát hirtelen kisütjük (3-4 perc oldalanként). Ezután a hússzeleteket vékonyan bemustározzuk, és egy tepsibe tesszük, ráöntve a sütéskor keletkezett zsírt.

A karfiolokat rózsáira szedve vegetás-leveskockás vízben megfőzzük, csak annyira hogy ne essenek szét.

A tejfölöket sóval, borssal, köménymaggal ízesítve kikeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A tepsiben elhelyezett húsokat beterítjük a baconszalonnával, aláöntjük a fehérbort, a lecsepegtetett karfiollal egyenletesen befedjük és leöntjük a tejfölös öntettel.

Előmelegített sütőben sütjük kb. egy órát. Ekkor kivesszük és ráreszeljük a füstölt sajtot, és visszatéve aranybarnára pirítjuk.

Mi párolt rizzsel tálaltuk, a savanyúság ecetes paprika volt.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Sertésborda Dubarry módra
 párolt rizs
 ecetes almapaprika

Forrás: Vali néni és Imrebá receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.01.18. Utoljára frissítve: 2013.01.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 09:41:48 - 1.06)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez